Google logo Les Paul nu wel met opnamemogelijkheid

Afgelopen donderdag stond er op de homepage van Google een doodle in het teken van de geboortedag van Les Paul. Het ging om een werkende gitaar en een hoop mensen hebben zich met de gitaar vermaakt. Doordat het logo zo populair was besloot Google om deze in plaats van de gebruikelijke 24 uur nu 48 uur op de homepage te laten staan. Helaas was dit alleen het geval in de Verenigde Staten en niet in andere landen.

Zelf opnemen

Gebruikers uit de Verenigde Staten hadden daarnaast nog een extra mogelijkheid vergeleken met de rest van de wereld, de mogelijkheid om een nummer van maximaal 30 seconden op te nemen en vervolgens te delen met anderen. Helaas was dit niet mogelijk in andere landen maar daar is nu toch nog verandering in gekomen.

Google heeft het logo permanent geplaatst op een aparte pagina en het leuke is hier dat nu ook de rest van de wereld de optie heeft om een nummer op te nemen en te delen met anderen. Het logo is hier te vinden. Klik eerst op de record knop in het logo en start dan met spelen. Zodra je klaar bent klik opnieuw op de record knop en er naast komt een 'Play' knop te staan om je muzieknummer te beluisteren. Tevens naast deze knop zie je dan direct een korte URL om het nummer te delen met anderen. Iemand anders die deze URL bezoekt krijgt jouw eigen gemaakte nummer te horen en kan eventueel zelf meespelen.

Video's

Een aantal creatievelingen zijn al erg druk geweest met het logo in de afgelopen dagen. Zo heeft bijvoorbeeld iemand het volkslied van de Verenigde Staten gespeeld en heeft iemand geprobeerd om het nummer Paparazzi van zangeres Lady Gaga te spelen.

The Star Spangled Banner

Lady Gaga - Paparazzi

Beatles - Here Comes the Sun

Lees meer over: , ,