Google logo in het teken van Yosemite National Park, nu gesloten door Shutdown

Google Doodle:

De Amerikaanse overheid mag dan wel op slot zijn gegaan vandaag maar dat heeft Google er niet van weerhouden om een aangepast logo te plaatsen op de homepage van de Amerikaanse zoekmachine. Het betreft een logo in het teken van Yosemite National Park dat vandaag op dinsdag precies 123 jaar geleden werd opgericht. Yosemite National Park is een nationaal park in de centrale Sierra Nevada, in het oosten van Californië.

Het park heeft een oppervlakte van meer dan 3000 km². Yosemite National Park werd in 1890 opgericht dankzij de inspanningen van onder meer Galen Clark en John Muir als het tweede nationaal park van de Verenigde Staten, na het in 1872 opgerichte Yellowstone-park. Sinds het jaar 1984 staat het natuurgebied op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Yosemite National Park wordt jaarlijks bezocht door meer dan 3,8 miljoen mensen.

Shutdown

Wie echter vandaag het park vanwege de 123ste verjaardag zou willen bezoeken komt bedrogen uit. Door de zogeheten government shutdown zijn veel Amerikaanse overheidsdiensten vandaag niet opengegaan. Zo is bijvoorbeeld het Vrijheidsbeeld in New York vandaag dicht, diverse musea zijn gesloten en dus ook diverse nationale parken waaronder Yosemite National Park zijn dicht. Alleen overheidsdiensten die als onmisbaar worden gezien blijven gewoon draaien, zo krijgen luchtverkeersleiders, voedselinspecteurs, militairen, etc. wel gewoon hun salaris. In totaal krijgen 800.000 ambtenaren geen geld.

De laatste keer dat de overheid op slot ging was in 1995, dit duurde toen bijna een maand.

Lees meer over: ,