Google logo in het teken van de ZX Spectrum en St. Georges Day

Google Doodle:

Vandaag staat op de Engelse homepage van Google (google.co.uk) een bijzonder logo want niet alleen staat deze doodle in het teken van St. Georges Day, elk jaar op 23 april maar het logo staat ook in het teken van de homecomputer ZX spectrum van Clive Sinclair uit 1982. Deze toch vrij bijzondere combinatie heeft de bovenstaande doodle opgeleverd.

ZX spectrum

De eerste versie van deze computer kwam dus uit in 1982 en was de opvolger van de ZX80 en ZX81. De computer was gebaseerd op een Z80 CPU op 3,5 MHz met een geheugen van 16 kB of 48 kB en programma's werden opgeslagen en geladen met een cassetterecorder. Het laden op deze manier nam veel tijd in beslag. De naam van het apparaat zou aanvankelijk de Z82 worden maar uiteindelijk werd er gekozen voor de naam ZX Spectrum om duidelijk aan te geven dat het apparaat met kleuren kon werken.

St. Georges Day

Sint-Joris was een martelaar en heilige gestorven op 23 april 303, sinds 1222 is hij beschermheilige van Engeland. Sint-Joris is bekend door het verhaal dat hij een draak zou hebben gedood, dit is iets wat in alle logo's van Google in het teken van St. Georges Day sinds 2002 terugkomt. Sint-Joris is een van de heiligen waarvan wordt aangenomen dat hij nooit heeft geleefd. Tevens is het ook niet duidelijk waar Sint-Joris dan geleefd zou hebben, hij wordt vooral geplaatst aan de Afrikaanse kust maar ook in Klein-Aziƫ.

Logo's

Alle logo's in het teken van St. Georges Day bekijk je hier, andere logo's die te maken hebben met wetenschap, technologie en techniek bekijk je hier in het overzicht.

Lees meer over: ,