Google logo: Feestdag Duitsland, Dag van de Duitse eenheid

Google Doodle:

Vandaag is het een nationale feestdag bij onze buren, het is de Dag van de Duitse eenheid. De Berlijnse Muur scheidde vanaf 13 augustus 1961 Berlijn in oost en west en werd symbool voor de verdeelde natie. De val van het communistische blok en het einde van de Koude Oorlog betekenden ook de val van de Muur, de opening van de grenzen tussen de twee Duitslanden en uiteindelijk de hereniging op 3 oktober 1990, iets wat in het logo hierboven is te zien. Google heeft in de afgelopen jaren met regelmaat op deze feestdag een aangepast logo op de Duitse homepage van de zoekmachine geplaatst.

Een overzicht van deze logo's bekijk je op deze pagina. Ook op deze pagina het logo dat op 9 november 2009 werd geplaatst, dit was het moment dat het precies 20 jaar geleden was dat de grens, tussen Oost- en West-Berlijn werd geopend. Hier werd ook op de Nederlandse homepage naar verwezen met een regel tekst en een zoekopdracht.

Alle logo's van Google sinds 1998 bekijk je in het overzicht: Google Logo's. Automatisch de nieuwste doodles ontvangen kan ook, een overzicht van de opties bekijk je hier.

Lees meer over: ,