Google Logo voor Boogschieten Londen 2012

De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen is achter de rug en met het ontsteken van het Olympische vuur zijn de zomerspelen officieel van start gegaan. Vandaag staat op de homepage van Google het onderdeel boogschieten centraal.

De spelen begonnen gisteren al voor de handboogschutters en ook een Nederlander deed hier aan mee, Rick van der Ven. Het ging om de eerste voorronde, in deze ronde wordt bepaald wie tegen wie schiet in de eerste ronde van het boogschiettoernooi. Huidig Europees kampioen van der Ven wist 671 punten te behalen en hiermee pakte hij de 16de plaats, hij moet het in de volgende ronde gaan opnemen tegen de Luxemburger Jeff Henckels die 36ste staat op de wereldranglijst. Vandaag staan de team eliminatie-rondes op het programma te zien vanaf 10:00 uur en vanaf 16:00 uur volgen de team finales.

Het programma is gelijk aan de spelen van 2008 en bestaat uit twee individuele competities, mannen en vrouwen en twee teamcompetities mannen en vrouwen. De finales (vrouwen en mannen individueel) vinden plaats op 1 augustus en 2 augustus.

Google Doodle:

Alle Olympische Google Logo's

Alle geplaatste logo's door Google in het teken van de Olympische Zomerspelen in Londen bekijk je in dit overzicht. Verder de doodles die werden geplaatst tijdens de vorige edities van de zomerspelen in 2000, 2004 en in 2008 maar ook alle in de afgelopen jaren geplaatste doodles in het teken van de winterspelen bekijk je via de onderstaande links.

Lees meer over: , ,