Google logo’s Alphonse Mucha, Arthur Boyd en Orkut

Morgen zal er op de homepage van Google Tjechië een speciaal logo geplaatst worden om de geboortedag van Alfons Mucha te herdenken, zaterdag precies 150 jaar geleden. Alfons Maria Mucha is een kunstenaar. Zijn werken zijn onlosmakelijk verbonden met de Jugendstil kunststroming, populair aan het begin van de twintigste eeuw.

Normaal gesproken is het van te voren niet bekend wanneer Google een doodle op de homepage plaatst. In dit geval ging Google de fout in en werd per ongeluk een persbericht rondgestuurd met een grote versie (3800 x 1800) van het logo. Het persbericht, eigenlijk voor morgen bedoeld werd onderschept door de Franse website Zorgloob.com.

De grote versie van het logo is hier te bekijken, een kleine versie hieronder.

Doodle categorie: Verjaardagen: Kunstenaars

P.S. Krøyer

Vandaag staat er een logo op de homepage van Google Denemarken in het teken van P.S. Krøyer. P.S. Krøyer was een Deense kunstschilder geboren op 23 Juli 1851.

Doodle categorie: Verjaardagen: Kunstenaars

Arthur Boyd

Logo op de homepage van Gogle Australië in het teken van Arthur Boyd. Boyd was een Australische kunstschilder geboren in 1920 in Murrumbeena.

Doodle categorie: Verjaardagen: Kunstenaars

Viljandi

Gisteren stond nog onderstaand logo op de homepage van sociaal netwerk Orkut in het teken van Viljandi. Viljandi is een festival dat jaarlijks wordt gevierd in Estland.

Doodle categorie: Diverse Feestdagen en festivals

Lees meer over: , ,