Google leent Street View Trekker uit aan organisaties

street_view_trekker_tb Google heeft de Street View Trekker, een grote rugzak van bijna twintig kilo voorzien van camera's om beelden te kunnen maken die anders niet toegankelijk zijn met de auto of met de inmiddels welbekende Street View Trike. Op deze manier fotografeerde Google eerder dit jaar de Burj Khalifa in Dubai, de Grand Canyon en de Mount Everest.

Het bedrijf begint nu met een nieuw initiatief om deze rugzakken uit te gaan lenen aan organisaties zodat zij zelf beelden kunnen maken en toevoegen aan Google Street View. Het idee is dat een organisatie de beste foto's kan maken van de plaatsen die ze zelf het beste kennen waardoor Google Maps nog beter kan worden. Het kan gaan om toerisme bureaus, non-profitorganisaties, universiteiten, onderzoeksinstellingen, of overheden, zij kunnen zich opgeven op de website indien zij de spullen willen lenen voor het maken van foto's. In de komende tijd zullen een beperkt aantal organisaties uitgekozen gaan worden.

Een eerste proef is gestart in Hawaii. Enkele medewerkers van het Hawaii Visitors and Convention Bureau zijn hier begonnen met het maken van foto's nadat ze uitleg hadden gekregen van een aantal Googlers. Deze foto's zullen later beschikbaar gaan komen.

Hashima

Aanvullend op het bovenstaande verhaal hebben enkele medewerkers van Google met deze rugzakken het onbewoonde eiland Hashima gefotografeerd. Hashima ligt 15 kilometer van de stad Nagasaki. Het eiland werd recent nog bekend dankzij Skyfall.