Google Latitude check-in offers

Het is inmiddels mogelijk om zowel met de Android applicatie als met de iPhone applicatie van Google Latitude in te checken op locaties vergelijkbaar met Foursquare. Google gaat nu in de Verenigde Staten een stap verder door in samenwerking met een aantal partners aanbiedingen te koppelen aan duizenden plaatsen in het gehele land. Vorige maand werd hier al mee getest in Austin, in de staat Texas. Inchecken was mogelijk op 60 verschillende locaties waar speciale aanbiedingen aan gekoppeld waren.

Beloning

Het idee achter deze aanbiedingen is dat je een beloning krijgt voor het telkens terugkeren op dezelfde locatie. Op deze manier krijg je dan bijvoorbeeld korting op een knipbeurt bij de kapper, korting op kleding, korting op boeken of korting bij een restaurant.

Regular, VIP en Guru

De aanbiedingen zijn dan weer afhankelijk van de standaard statusniveaus Regular, VIP en Guru. Zodra je de status Guru hebt bereikt krijg je bijvoorbeeld 20 procent korting op een knipbeurt terwijl de status Regular goed is voor slechts 5 procent. Zodra je gaat inchecken is al direct te zien welke aanbieding aan welk statusniveau is gekoppeld zodat je weet welke aanbiedingen je in de toekomst kunt verwachten als je blijft terugkomen.

Naast de statusniveaus Regular, VIP en Guru krijgen partners ook de optie om zelf statusniveaus te bedenken en hieraan dan bepaalde aanbiedingen te koppelen.

Lees meer over: , ,