Google lanceert versleutelde zoekmachine (beta)

Zoals verwacht heeft Google de versleutelde versie van de zoekmachine (beta) online geplaatst. Dit betekent dat het nu mogelijk is om de zoekmachine over HTTPS te gebruiken. HTTPS (HyperText Transfer Protocol Secure) is een uitbreiding op het HTTP-protocol met als doel een veilige uitwisseling van gegevens. De zoekmachine kan gebruikt worden door te gaan naar https://www.google.com. Of je gebruikt maakt van de beveiligde versie van de zoekmachine is te herkennen aan het hierboven staande logo.

Het kan goed zijn dat als je de zoekmachine opent je nog doorgestuurd wordt naar de HTTP versie, op het moment van schrijven wordt de zoekmachine beschikbaar gemaakt. Omdat alleen de zoekmachine zelf is versleuteld worden er voor de duidelijkheid geen links geplaatst naar andere zoekmachines zoals Image Search, Maps en Video's. Het is wel de bedoeling dat er later ook HTTPS versies van deze zoekmachines beschikbaar komen.

Vanwege de beveiliging kan het zijn dat Google iets trager is dan de reguliere versie, zoekresultaten zijn uiteraard hetzelfde.

Analytics

Google zal binnenkort met meer informatie komen hoe Google Analytics omgaat met de nieuwe zoekmachine evenals Google Webmaster Tools.

Lees meer over: , ,