Google lanceert App Engine voor het bedrijfsleven

Afgelopen maart introduceerde Google de Google Apps Marketplace. Daarmee werd het gemakkelijk voor klanten applicaties die geïntegreerd kunnen worden met Google Apps, te vinden, kopen en implementeren. Bedrijven ontwikkelen ook vaak intern hun eigen applicaties. Met de Google App Engine voor Business kunnen klanten nu zakelijke applicaties bouwen met behulp van de cloud-infrastructuur van Google. Met de introductie van App Engine voor Business en een samenwerking met VMware verwacht Google de verschuiving van de zakelijke IT naar de cloud verder te versnellen.

Google App Engine biedt een complete ontwikkelingsset die ontwikkelaars in staat stelt applicaties in de cloud te bouwen en hosten. Hiermee introduceert Google nieuwe mogelijkheden voor bedrijven, waaronder gecentraliseerde administratie, premium support voor ontwikkelaars en een 99,9 procent uptime Service Level Agreement. Later dit jaar zullen ook premium functies als cloudgebaseerde SQL en SSL beschikbaar komen.

Samenwerking VMware

Tegelijkertijd kondigt Google een samenwerking aan met VMware, marktleider op het gebied van virtualisatie. Zo wordt het voor bedrijven gemakkelijker cloudgebaseerde applicaties te ontwikkelen en hebben ze de keuze hoe deze te implementeren.

Bedrijven kunnen applicaties bouwen in een vertrouwde omgeving die ze vervolgens eenvoudig kunnen implementeren naar de Google App Engine, een VMware omgeving (in-house vSphere infrastructuur, verschillende vCloud hosting partners, of VMforce), of een andere infrastructuur zoals Amazon EC2. Deze ontwikkelomgeving stelt ontwikkelaars ook in staat eenvoudiger data presentatie widgets te ontwikkelen die op allerlei soorten devices draaien, van telefoontoestellen, tot tablets en desktops.

Door applicaties te verplaatsen van lokale systemen naar meerdere cloudomgevingen, waaronder App Engine voor Business, krijgen klanten meer flexibiliteit en wordt het gemakkelijker te migreren naar de cloud.

Lees meer over: ,