Google+ laat je nu bijnamen invoeren

Sinds het begin van Google+ wordt er al een strak beleid aangehouden omtrent echte namen, Google wil dat gebruikers hun volledige naam gebruiken op het sociale netwerk. Niet iedereen wil dit op deze manier en daarom zijn er inmiddels al diverse accounts offline gehaald. Google heeft gekeken naar de feedback en statistieken en hieruit komt naar voren dat slechts 1 procent van de gebruikers liever niet hun echte naam wil gebruiken. Van deze groep wil 60 procent eigenlijk graag een bijnaam kunnen opgeven, in 20 procent van de gevallen gaat het om bedrijven die eigenlijk een pagina aan zouden moeten maken en de overige 20 procent wil graag een pseudoniem gebruiken.

Bijnamen

Om iedereen een beetje tegemoet te komen is het vanaf nu mogelijk om een bijnaam in te voeren. Dit is te doen door naar je eigen profiel te gaan en hier op de blauwe knop 'Profiel Bewerken' te klikken om de gegevens te bewerken. Klik daarna op je eigen naam en vervolgens op de link 'Meer opties' direct achter je achternaam. De optie om een bijnaam in te voeren komt dan tevoorschijn, eronder kies je dan hoe je dit wilt tonen op je profiel.

Je hebt hier alleen de keus om een bijnaam tussen je voor en je achternaam te plaatsen, of achter je volledige naam en in dat geval tussen haakjes. De aangepaste naam wordt op alle plaatsen getoond waar nu ook je eigen naam wordt gebruikt. Ondertussen wordt er nog wel gewoon strak gekeken door Google naar het gebruik van namen, het gaat dan met name om de gevallen dat een profiel wordt gebruikt voor een bedrijf of andere zaken.

Lees meer over: ,