Google laat je mensen bedanken voor het waarderen van websites

Google heeft een kleine maar vrij bijzondere optie doorgevoerd in de zoekresultaten waarmee mensen binnen je eigen sociale cirkel bedankt kunnen worden op Google+ voor het delen van berichten. Standaard is het al een tijdje zo dat als je een zoekopdracht uit gaat voeren onder diverse resultaten staat wie binnen je eigen cirkel de betreffende website heeft gedeeld of gewaardeerd met de inmiddels vernieuwde +1 button. Om onder andere het gebruik van Google+ verder te promoten en direct even je persoonlijke relaties een boost te geven is er nu een optie toegevoegd om deze mensen te bedanken.

Thank them

Het bedanken van andere gebruikers gaat als volgt in zijn werk. In de screenshot hieronder zie je dat er onder de namen die de website hebben gewaardeerd een link 'Thank them' staat, in het geval van een enkel persoon zal er dan staan 'Thank [naam]'.

Na het klikken op de link opent er direct een popup om het bedankje op het sociale netwerk te plaatsen. In de popup wordt een standaard titel geplaatst, de website wordt bijgevoegd en daarnaast zijn de betreffende mensen direct al geselecteerd.

Momenteel is deze optie alleen te zien in de Engelse zoekresultaten.

Lees meer over: , ,