Google gaat logo niet aanpassen

Google gaat logo niet aanpassen

Er was even korte verwarring betreffende een mogelijk aangepast logo voor Google maar dit is niet het geval. Het bovenstaande logo werd even door Arstechnica.com gespot in een bètaversie van browser Google Chrome en werd enkele weken geleden al gespot in diverse experimenten van de zoekmachine en wordt eigenlijk intern al jaren gebruikt door het bedrijf voor bijvoorbeeld drukwerk. De aangepaste versie van het logo is platter en moderner vergeleken met het huidige logo. Een woordvoerder van Google heeft laten weten dat het bedrijf niet het logo definitief zal gaan vervangen maar het logo alleen zal gebruiken op de momenten dat het klassieke logo niet goed uit de verf komt. Het aangepaste logo is inmiddels wel door het bedrijf uit de bètaversie van Chrome gehaald.

In de afgelopen jaren is het logo van Google eigenlijk altijd hetzelfde gebleven op een aantal subtiele wijzigingen na. Het originele logo werd ontworpen door Ruth Kedar op verzoek van de oprichters van Google. Meer over het logo van het bedrijf lees je hier.

YouTube

Zo was er recent ook verwarring betreffende het logo van YouTube. Op Google+ en in de apps van de videowebsite werd een nieuw plat logo doorgevoerd waarvan hieronder een kopie en even werd gedacht dat de videowebsite met deze variant verder zou gaan. YouTube liet al snel weten dat het bekende klassieke logo het vaste logo zou blijven.

youtube_logo_new

Lees meer over: , ,