Google koopt monorail voor op kantoor op verzoek van medewerker

Je vraagt als medewerker van Google om een monorail en een aantal maanden later worden er daadwerkelijk twee karretjes afgeleverd voor plaatsing op het kantoor.

Het begon allemaal bij Paul Cowan, de medewerker van Google diende bij wijze van grap het verzoek in om de monorail van Sydney aan te schaffen en te plaatsen. De reden was dat Google op dat moment al verdeeld was over twee kantoren en een mogelijk derde kantoor zou er nog bij gaan komen, het leek Paul wel een aardig idee om de drie kantoren met elkaar te verbinden middels een monorail. Het idee werd geplaatst in het ticketsysteem dat eigenlijk gebruikt dient te worden voor zaken betreffende onderhoud van het kantoor.

Faciliteitsmedewerker Alecia reageerde vervolgens serieus op het verzoek van Paul en ze gaf aan dat het aanschaffen van een monorail eigenlijk geen haalbare zaak was. Daarna ging het verhaal over het verzoek al snel rond op kantoor, dit duurde ongeveer een week waarna alle medewerkers het toch vrij briljante idee 🙂 eigenlijk langzaam vergaten.

Dit tot ongeveer drie maanden geleden toen Alecia contact opnam met Paul. Ze vroeg of Paul tijd had om even met haar op stap te gaan, hij had tijd en ging naar haar toe zonder zich eigenlijk af te vragen waar ze naar toe zouden gaan. Eenmaal onderweg vroeg hij toch wat ze gingen doen en hij kreeg als reactie van een andere collega die mee was, Monorail shopping! Ze gingen naar een junkyard naast het vliegveld van Sydney waar ze de twee beste karretjes gingen uitzoeken voor het inmiddels bevestigde derde nieuwe kantoor.

Het duurde uiteindelijk tot deze week toen de twee karretjes daadwerkelijk arriveerde bij het kantoor en middels een hijskraan naar de tweede verdieping werden getakeld. Al met al zou het transport ongeveer 250.000 dollar hebben gekost. De karretjes zullen worden voorzien van airconditioning en televisies en worden gebruikt voor vergaderingen. Hierboven zie je een video van het hele spektakel, enkele foto's van Paul zie je hieronder.

Sinds 1988 reed er overigens in het centrum van Sydney een monorail maar de stad besloot om per 1 juli dit jaar de monorail geheel op te heffen en het systeem af te breken.

google_monorail_1

google_monorail_2

google_monorail_3

Lees meer over: