Google kondigt Chrome aan voor iPhone en iPad [screenshots]

Zojuist heeft Google tijdens de opening van de tweede dag van Google I/O Google Chrome voor de iPhone en voor iPad gepresenteerd. Begin februari dit jaar kwam Google met een bètaversie van Chrome specifiek voor Android en in mei dit jaar kwamen de eerste geruchten van een versie van de browser voor de iPhone en de iPad.

De browser zal later vandaag beschikbaar komen in de App Store van Apple en bevat eigenlijk alle bekende features zoals het kunnen synchroniseren van tabbladen, favorieten, wachtwoorden, en andere gegevens. Ook is de incognitomodus is aanwezig in de browser. De browser is beschikbaar voor alle apparaten met iOS 4.3 of hoger. Let wel op dat Google Chrome straks niet als standaard browser ingesteld kan worden op de iPhone en iPad, deze rol is momenteel alleen weggelegd voor Safari van Apple zelf.

Wat betreft de browser voor Android heeft Google deze gisteren uit beta gekomen. De browser is alleen beschikbaar voor apparaten met Android 4.0 of hoger. Tevens zal de Chrome voor Android de standaard browser zijn op de gisteren gepresenteerde Nexus 7.

Update

Chrome voor iPhone en iPad kan nu gedownload worden in de App Store.

Statistieken

Google maakte verder bekend dat de browser nu 310 miljoen actieve gebruikers heeft wereldwijd, vorig jaar op het moment van Google I/O had de browser nog slechts 160 miljoen gebruikers en twee jaar geleden 70 miljoen gebruikers. Google Chrome is sinds kort de meest gebruikte browser ter wereld door Internet Explorer van de troon te stoten.