Google+ komt snel beschikbaar voor Google Apps gebruikers

Tijdens de Web 2.0 Summit in San Francisco heeft Vic Gundotra van Google laten weten dat binnen een aantal dagen Google+ beschikbaar komt voor gebruikers van Google Apps. Tot op heden was het zo dat gebruikers van Google Apps geheel geen gebruik konden maken van Google+. Wat er ook op korte termijn aankomt zijn de langverwachte bedrijfsprofielen, echter zal dit nog wel wat langer duren dan een aantal dagen.

Pseudoniemen

Verder gaf Vic Gundotra aan dat het strenge beleid omtrent echte namen die nu opgegeven moeten worden zal worden aangepast en soepeler wordt. Het zal straks mogelijk worden om een pseudoniem in te stellen in plaats van een echte naam. Hoe dit precies in de praktijk gaat werken in combinatie met een echte naam is nog onduidelijk.

Foto's

Dan als laatste gaf aan Gundotra aan dat er inmiddels meer dan 3.4 miljard foto's zijn geüpload in de laatste 100 dagen. Het is natuurlijk nog niet zoveel als het aantal foto's dat naar Facebook wordt geüpload. Het sociale netwerk krijgt er maandelijks zo'n 6 miljard foto's bij en heeft inmiddels 100 miljard foto's opgeslagen.

Google.nl

Een andere update omtrent Google+ is de verdere uitrol van de notificaties in de zwarte navigatiebalk boven andere producten van Google. Zo kon je tot vandaag op Google.nl bijvoorbeeld niet zien of er nieuwe meldingen zijn binnengekomen.

Lees meer over: , ,