Google Knowledge in de fout met overlijdensdatum

Google Knowledge in de fout met overlijdensdatum

De algoritmes van Google werken niet altijd perfect, bijvoorbeeld in het geval van de Knowledge Graph (Kenniskaart). De Knowledge Graph is een grote database gevuld met informatie over personen, plaatsen en dingen. De Knowledge Graph bestaat al sinds vorig jaar mei en in juni dit jaar rolde Google de database uit naar Nederland. Eerder dit jaar was er nog een voorbeeld van de Amerikaanse zangeres Brandy die werd getoond naast de resultaten na het uitvoeren van de zoekopdracht Brandewijn. Dit is inmiddels aangepast.

Robert Greene

Nu is er een ander voorbeeld opgedoken van een foutje in de Knowledge Graph en dit keer gaat het om Amerikaanse schrijver en spreker Robert Greene. Indien er in de Amerikaanse versie van de zoekmachine gezocht word dan is te zien in het blok met informatie rechts naast de zoekresultaten dat hij geboren is in Los Angeles op 14 mei 1959. Wat echter opvalt is dat Robert Greene volgens Google is overleden in 1592.

Dit betreft alleen een andere Robert Greene, een Engels schrijver die overleed op 3 september 1592. Foutjes al deze kunnen worden doorgegeven aan Google door onder het blok op de 'Feedback/Meer informatie' te klikken. Na het klikken komt er bij elk stukje informatie de vraag 'Wrong?' te staan om aan te geven dat informatie niet correct is.

Robert Greene

Lees meer over: ,