Google publiceert lijst van mogelijke winnaars Oscars aanstaande zondag

Google publiceert lijst van mogelijke winnaars Oscars aanstaande zondag

Google heeft alvast vooruitgekeken naar de de 86ste uitreiking van de Academy Awards aanstaande zondag en een lijst gepubliceerd van mogelijke Oscars-winnaars. De Oscars worden op 2 maart voor de 86ste keer uitgereikt in het Dolby Theatre in Hollywood. De presentatie zal in handen zijn van Ellen DeGeneres en de uitreiking kan via een livestream worden gevolgd. De show begint om 01.00 uur Nederlandse tijd, dus eigenlijk al 3 maart.

Op basis van pieken in het zoekverkeer gerelateerd aan de Oscars en door wereldwijde trends in zoekopdrachten te analyseren is Google tot de lijst met winnaars gekomen. Hieronder de mogelijke winnaars volgens Google gebaseerd op wereldwijd zoekverkeer:

Beste Film
De film The Wolf of Wall Street staat bovenaan in de Google-zoeklijsten voor deze categorie. De film, geregisseerd door Martin Scorsese, is genomineerd in vijf categorieën, waaronder beste film, beste mannelijke hoofdrol, beste mannelijke bijrol, beste regie en beste bewerkte script.

Beste Mannelijke Hoofdrol
Op de door de Academy Award genomineerde Leonardo DiCaprio wordt het meest gezocht via Google. Naast de acteur uit Wolf of Wall Street zijn ook Christian Bale (American Hustle), Bruce Dern (Nebraska), Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave) en Matthew McConaughey (Dallas Buyers Club) genomineerd.

Beste Vrouwelijke Hoofdrol
Volgens Google zal Sandra Bullock, die al eerder een Oscar won, ook dit jaar een Oscar in de wacht slepen voor haar rol in Gravity. De andere genomineerden in deze categorie zijn Amy Adams (American Hustle), Meryl Streep (August: Osage County), Cate Blanchett (Blue Jasmin) en Judi Dench (Philomena).

Beste Mannelijke Bijrol
De voorspelling is dat Jared Leto een Oscar voor zijn rol in Dallas Buyers Club mee naar huis mag nemen. Hij deelt zijn nominatie met Barkhad Abdi (Captain Phillips), Bradley Cooper (American Hustle), Michael Fassbender (12 Years a Slave) en Jonah Hill (The Wolf of Wall Street).

Beste Vrouwelijke Bijrol
Jennifer Lawrence is voor haar rol in American Hustle één van de favorieten volgens de Google zoekopdrachten. Zij concurreert met vier andere genomineerden in deze categorie, waaronder Sally Hawkins (Blue Jasmine), Lupita Nyongo (12 Years a Slave), Julia Roberts (August: Osage County) en June Squibb (Nebraska).

Beste Regiseur
Net als bij beste film en beste acteur zou The Wolf of Wall Street volgens de zoekacties de Oscar voor beste regie binnenhalen. Martin Scorsese won die Academy Award in het verleden al voor The Departed. Andere genomineerden in deze categorie zijn David O. Russell (American Hustle), Alfonso Cuarón (Gravity), Alexander Payne (Nebraska) en Steve McQueen (12 Years a Slave).

Beste Buitenlandse Film:
De Italiaanse film La Grande Bellezza uit 2013 maakt de meeste kans om de Oscar voor beste buitenlandse film te winnen. De film, geregisseerd door Paolo Sorrentino, won eerder al een Golden Globe Award in dezelfde categorie. Tevens genomineerd voor Beste Buitenlandse Film zijn The Broken Circle Breakdown (België), Jagten (Denemarken), Omar (Palestina) en The Missing Picture (Cambodja).

Lees meer over: ,