Google Keep om notities te maken [screenshots]

google_keep Afgelopen weekend werden er diverse verwijzingen gevonden naar Google Keep in de code van opslagdienst Google Drive door ontwikkelaar Carlos Jeurissen, naast de verwijzingen wist hij tevens het icoon van Google Keep te vinden en een korte URL (g.co/keep) verwijzend naar Google Play. Nadat deze verwijzingen waren gevonden dook gisteren de nieuwe applicatie plotseling in volle glorie op binnen Google Drive. Nadat Google Keep even online was te zien haalde het bedrijf de applicatie snel weer offline.

De nieuwe applicatie doet denken aan Google Notebook. De ontwikkeling van Google Notebook werd in 2009 gestaakt en sinds vorig jaar juli het online kladblok niet meer beschikbaar. Te zien is in de screenshots die werden gemaakt door Carlos Jeurissen, Cleber Rech en Ron Amadeo voordat Google Keep offline werd gehaald dat er eenvoudig notities aangemaakt kunnen worden die elk kunnen worden voorzien van een kleur.

Er kunnen checklists worden aangemaakt en afbeeldingen kunnen worden opgeslagen. Door notities te archiveren worden deze onderaan het overzicht geplaatst. Qua weergave kan er gekozen worden door een lijstweergave en een weergave met thumbnails. Uiteraard is er ook een zoekfunctie aanwezig. Dat het bedrijf bezig is met de ontwikkeling van Google Keep is duidelijk, wanneer de nieuwe applicatie kan worden verwacht is op dit moment nog niet duidelijk, Google wilde verder niet reageren op alle berichtgeving.

Lees meer over: , ,