Google Keep gelanceerd om notities en lijstjes te maken

Google Keep Afgelopen weekend werden er verwijzingen gevonden waaronder in de code van Google Drive naar een nieuw product van Google, genaamd Google Keep. Er werd een korte URL gevonden, een icoon en de applicatie werd zelfs even per ongeluk online gezet.

Nu een aantal dagen later heeft Google officieel Google Keep aangekondigd. Zoals al duidelijk werd uit de screenshots gemaakt toen Google Keep even online stond gaat het om het snel kunnen maken en opslaan van notities, lijstjes en foto's. Notities kunnen worden voorzien van verschillende kleuren en notities die je niet meer nodig hebt kunnen worden gearchiveerd, deze worden onderaan geplaatst. Er is een zoekfunctie en qua weergave kan er gekozen worden door een lijstweergave en een weergave met thumbnails. Alle toegevoegde notities worden direct opgeslagen in de opslagdienst.

Google Keep is te bereiken door te gaan naar drive.google.com/keep/. Het kan echter zijn dat je de applicatie nog niet in beeld krijgt maar in plaats daarvan een foutmelding (Oeps. Er is een fout opgetreden) ziet met eronder een blauwe knop om de pagina te herladen.

google_keep_foutmelding

Nu nog te bereiken middels de bovenstaande URL maar in de komende weken zal het mogelijk worden om ook in Google Drive nieuwe notities aan te maken. Tevens beschikbaar is een applicatie voor apparaten met Android 4.0 of hoger. Deze applicatie kan hier in Google Play worden gedownload, en hiermee kunnen tevens spraaknotities automatisch worden uitgeschreven en er kan een widget op het startscherm van een apparaat geplaatst worden. Helaas spreekt Google nog niet over een applicatie voor iOS.

Zodoende is eigenlijk Google Notebook weer terug. De ontwikkeling van Google Notebook werd in 2009 gestaakt en sinds vorig jaar juli het online kladblok niet meer beschikbaar.

google_keep_demo

Lees meer over: , , ,