Google kan nu content vinden in Android apps

Een update van Google Search voor Android geeft gebruikers nu de mogelijkheid om informatie te vinden in apps aanwezig op het toestel en apps afkomstig uit Google Play. Het moet zo een stuk eenvoudiger worden om snel bepaalde informatie op te zoeken. De nieuwe features werken daarnaast ook in browser Google Chrome voor Android.

Na het uitvoeren van een zoekopdracht kan Google apps tonen in de zoekresultaten mits relevant. Indien je ingelogd bent en een app al aanwezig is dan hoeft er alleen nog maar gedrukt te worden op de knop 'Open in app' waarna de pagina in de app gerelateerd aan de zoekopdracht geopend zal worden. Dat het vereist is om ingelogd te zijn is omdat Google anders niet weet welke applicaties allemaal zijn geinstalleerd op het toestel.

android_app_listings

Indien de resultaten relevante apps uit de Google Play Store bevatten worden deze samengevat onder een kop Apps. Elke app heeft een knop om Google Play te openen en de app te downloaden, ingelogd zijn is niet vereist. Het zoeken naar de naam van een app levert een Play kaart op met titel, omschrijving en een knop om de app te downloaden.

android_app_listings_2

De feature Open in app is momenteel alleen beschikbaar in combinatie met een beperkt aantal apps, dit zijn: AllTrails, Allthecooks, Beautylish, Etsy, Expedia, Flixster, Healthtap, IMDb, Moviefone, Newegg, OpenTable, Trulia, en als laatste Wikipedia. Na het downloaden en installeren van een van deze apps kan het nog een dag of twee duren voordat de 'Open in app' knop zal verschijnen in de zoekresultaten. De features zijn op dit moment eerst alleen beschikbaar voor gebruikers in de Verenigde Staten met Android 2.3 of hoger.

Lees meer over: , ,