Google kan geld gaan vragen voor aangepaste URL’s Google+

Google kan geld gaan vragen voor aangepaste URL’s Google+

Sinds dinsdagavond hebben zowel gebruikers van Google+ als pagina's de optie om een aangepaste URL in te stellen. Normaal gesproken is een profiel of pagina te bereiken op een bijzonder lange URL met hierin een lang uniek nummer verwerkt, met de nieuwe feature kan deze URL omgezet worden naar een korter en vooral leesbaar adres.

Gebruikers ontvangen een mail over de beschikbaarheid van de feature, daarnaast kan een URL worden ingesteld op het tabblad 'Over' op een pagina of profiel op het netwerk.

Op dit moment is het instellen van een aangepaste URL nog geheel gratis maar Google mag in principe in de toekomst geld gaan vragen voor deze nieuwe korte adressen.

In de gebruiksvoorwaarden staat dat Google kosten in rekening kan gaan brengen voor deze aangepaste URL's, mocht het bedrijf besluiten dit te gaan doen dan zal er wel een optie worden gegeven om het korte adres op te heffen. Het is op zich niet direct de verwachting dat Google deze stap daadwerkelijk zal gaan nemen op korte termijn.

Om als gebruiker een korte URL te krijgen moet je aan een aantal eisen voldoen. Je moet minimaal 10 volgers hebben, het account moet meer dan 30 dagen bestaan en het account moet voorzien zijn van een foto. Pagina's moeten ook aan eisen voldoen. Lokale pagina's moeten geverifieerd zijn, andere pagina's moeten gekoppeld zijn aan een site.

Lees meer over: ,