Google is ook bezig met ontwikkeling smartwatch

google_watch_logoVolgens the Financial Times is Google momenteel niet alleen bezig met de ontwikkeling van de bril die later dit jaar wordt verwacht maar wordt er ook druk gewerkt aan een smartwatch. Afgelopen maand en eerder deze maand waren er al geruchten dat Apple op dit moment bezig zou zijn met het ontwikkelen van een eigen horloge met gebogen glas en een aangepaste versie van het mobiele besturingssysteem iOS.

De ontwikkeling van het nieuwe horloge van Google zou in dit geval uitgevoerd worden door de afdeling Android en niet door het Google X team verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de nieuwe bril maar ook de zelfrijdende auto van het bedrijf. De reden hierachter is dat het horloge gekoppeld zou kunnen worden aan een telefoon met Android.

Begin dit jaar werd al duidelijk dat Google een patent had aangevraagd voor een dergelijk horloge. Naar voren kwam dat het apparaatje over navigatie zou beschikken plus een mogelijkheid om e-mails te lezen. Ook werd er gesproken over een klepje waardoor het horloge twee schermen zou kunnen krijgen. Google wilde niet reageren op de geruchten.

Een aantal concepten van horloges bekijk je hieronder.

google_smart_watch_concept

google_smart_watch_concept_2

google_smart_watch_concept_3

Lees meer over: , , ,