Chrome Web Store wereldwijd en Angry Birds spelen in de browser

Zojuist is de tweede dag van Google I/O, de jaarlijkse developers conferentie van Google van start gegaan. De dag werd afgetrapt met een Chrome keynote. Zoals gebruikelijk begint een dergelijke keynote met de nodige statistieken. Zo heeft de browser er in het afgelopen jaar 90 miljoen nieuwe gebruikers bij gekregen waardoor het totaal aantal gebruikers op 160 miljoen komt. Afgelopen jaar, in mei had de browser nog slechts 70 miljoen gebruikers. Al met al een behoorlijke groei sinds de introductie van de browser.

Chrome Web Store

Sinds 7 december is de webwinkel beschikbaar voor gebruikers uit de Verenigde Staten en toen werd al aangegeven dat Chrome Web Store dit jaar gelanceerd zou gaan worden in andere landen. Dat moment is aangebroken en de webwinkel is nu beschikbaar in 41 talen waaronder het Nederlands. Aanvullend hierop was er nieuws voor ontwikkelaars van applicaties, ge introductie van in-app payments. Ontwikkelaars die hier gebruik van maken mogen 95 procent van de opbrengst zelf houden, slechts 5 procent gaat naar Google.

Angry Birds

Een andere aankondiging die werd gedaan is de introductie van het spel Angry Birds voor Google Chrome. Het populaire spel kan vanaf nu gespeeld worden in de browser. Het spel is al beschikbaar in de Chrome Web Store en kan hier gratis geïnstalleerd worden.

Update

Bekijk hier hoe je alle levels van het spel kunt ontgrendelen.