Google introduceert AdSense Direct

AdSense Direct is een nieuwe feature toegevoegd aan Google AdSense voor uitgevers. De nieuwe feature is er voor uitgevers die met regelmaat verzoeken ontvangen van adverteerders om advertentieruimte te kopen. AdSense Direct moet de verkoop van deze advertenties door uitgevers aan adverteerders een stuk eenvoudiger gaan maken.

In de praktijk werk AdSense Direct als volgt. Als eerste moeten er afspraken worden gemaakt over de duur en de prijs. Zodra deze afspraken zijn gemaakt dan kan er vanuit Google AdSense een link worden gestuurd naar de adverteerder. De adverteerder kan vervolgens op deze gestuurde link klikken waarna er een pagina van Google AdSense zal worden geopend. Op deze pagina kan de adverteerder details invoeren en de daadwerkelijke afbeelding of een video uploaden. Tevens is dit het moment van betaling.

Na het instellen van de advertentie en het voltooien van de betaling kan de advertentie worden verzonden naar de uitgever die vervolgens de advertentie moet goedkeuren. Daarna zal de advertentie in het afgesproken advertentieblok op de website worden getoond. Zodra de afgesproken periode is verlopen dan zal de advertentie automatisch verdwijnen en zullen er weer gewone advertenties van Google AdSense worden getoond.

Het voordeel is dus dat de overeenkomst inclusief betaling (geen contracten) volledig afgehandeld kan worden via Google AdSense, tevens is het niet benodigd om de code op de website aan te passen. Het is wel zo dat Google een percentage van de overeenkomst krijgt, dit is 15 procent van de gegenereerde inkomsten. Betalingen verlopen via Google Wallet. In eerste instantie is AdSense Direct alleen beschikbaar voor gebruikers in de VS, in de komende maanden zal Google de feature verder naar andere landen gaan uitrollen.

Lees meer over: ,