Google introduceert Accountactiviteit

Google heeft een nieuwe functie geïntroduceerd waarmee je meer inzicht krijgt in het gebruik van diverse producten van het bedrijf. Met Google-accountactiviteitsrapporten krijg je elke maand een overzicht zodat je kunt bijhouden wat er in je account gebeurt, zo zie je bijvoorbeeld hoeveel e-mails je hebt verzonden en ontvangen die maand maar ook naar welke adressen je de meeste e-mails hebt verzonden. Verder zie je bijvoorbeeld ook het aantal weergaven van al je geüploade video's op YouTube en de meest populaire geüploade video. En mits je gebruik maakt van Webgeschiedenis zie je onderaan ook hoeveel zoekopdrachten je hebt uitgevoerd en via welke zoekmachines van Google.

Aanmeldgegevens

Bovenaan het overzicht staat een belangrijk blokje met aanmeldgegevens. In dit blok zie je op welke locaties je de afgelopen maand hebt ingelogd, de locatie wordt geschat door Google door het IP-adres te koppelen aan een brede geografische locatie. Door op een locatie te gaan staan met de muis worden providers zoals T-Mobile en Tele2 getoond. In hetzelfde blok staat welke browser je op die momenten gebruikte evenals het platform.

Inschrijven

De nieuwe rapporten die in het Nederlands beschikbaar zijn worden niet standaard gestuurd, aanmelden om de rapporten te ontvangen kan op deze pagina. Je krijgt dan elke maand automatisch een mail als er een nieuw rapport beschikbaar is. Terugkijken naar voorgaande rapporten kan dan vanaf volgende maand via de knop bovenin. Na het aanmelden duurt het even voordat je toegang krijgt tot het eerste rapport, je ontvangt een bericht zodra beschikbaar. Via de instellingen kan zowel de automatische e-mail die wordt gestuurd uitgezet worden evenals het genereren van de accountactiviteitsrapporten zelf.

Een screenshot hieronder, klik om een vergroting van de afbeelding te bekijken.