Google integreert Google Offers in Google+

google_offers_logoGoogle heeft aangekondigd Google Offers te gaan integreren in sociaal netwerk Google+. De kortingsdienst werd in 2011 door het bedrijf geïntroduceerd in de Verenigde Staten nadat een maand eerder Google had geprobeerd om kortingssite Groupon over te nemen voor een bedrag van 6 miljard dollar. Op Google+ volgen veel gebruikers bedrijven om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws maar ook om kortingen te krijgen, met de integratie van Google Offers moet het makkelijker worden om aanbiedingen te delen.

Beperkt aantal partners

De integratie van de kortingsdienst in Google+ zal beginnen met een beperkt aantal partners waaronder Zagat, Hello Kitty, Art.com, Nook en Adafruit Industries. Deze bedrijven hebben de mogelijkheid om eenvoudig een aanbieding te delen op het sociale netwerk met alle volgers. Volgers zien deze aanbiedingen terugkomen in hun nieuwsoverzicht. Een aanbieding kan direct worden opgeslagen vanuit het bericht middels de knop 'Get Offer'.

Eenmaal opgeslagen kan de Google Offers applicatie voor iOS en Android worden gebruikt of de bevestigingsmail die wordt verzonden waar instructies in staan over hoe de aanbieding online of in de winkel kan worden ingewilligd. Er kan gereageerd worden op geplaatste aanbiedingen en aanbiedingen kunnen eventueel weer opnieuw worden gedeeld met eigen kringen op Google+. Enkele screenshots van de integratie hieronder.

Op dit moment is Google Offers nog niet beschikbaar in Nederland.

google_plus_offer_1

google_plus_offer_2

google_plus_offer_3

Lees meer over: , ,