Google Instant werkt niet meer in het geval van BitTorrent

Al geruime tijd is het zo dat Google Instant niet werkt bij bepaalde zoekopdrachten. In dat geval worden er niet direct zoekresultaten getoond maar in plaats daarvan zal Google een vermelding 'Druk op Enter om te zoeken.' tonen, na een druk op de knop verschijnen de zoekresultaten alsnog in beeld. Afgelopen jaar bleek dat de zoekresultaten niet werden getoond in het geval van bijvoorbeeld zoekopdrachten met daarin 'is evil' en 'I hate' verwerkt. Wat betreft deze zoekopdrachten worden er inmiddels wel weer resultaten getoond maar nu blijkt dat Google geen resultaten meer toont op het moment dat termen als Bitt, BitTorrent, utorrent en RapidShare worden gebruikt.

Deze beslissing, die is genomen omdat de zoekopdrachten vaak naar illegale websites leiden viel niet in goede aarde bij de bedrijven BitTorrent en RapidShare. Zo geeft Simon Morris van BitTorrent Inc. aan dat een zoekopdracht naar BitTorrent ook veel legitieme resultaten oplevert met onder andere informatie over het bedrijf, de software en meer.

Het is daarnaast zo dat zodra je Bitt typt je geen resultaten krijgt te zien maar als je Bit typt, dus zonder de tweede T dan komen er direct een reeks zoekresultaten naar voren die te maken hebben met het programma BitLord, P2P en BitTorrent software. Zoekopdrachten naar bijvoorbeeld The Pirate Bay en Bitcomet leveren eveneens gewoon resultaten op.

Ondanks het feit dat bepaalde woorden geen live zoekresultaten opleveren kan iedereen natuurlijk wel gewoon hierop zoeken door op Enter of op de zoekknop te klikken.

Uitschakelen

Dat er binnen Google een lijst is met verboden woorden die geen live resultaten opleveren is al geruime tijd bekend en al eerder werd er op het web geprobeerd om een vergelijkbare lijst op te stellen. Toen deze werd gemaakt werden er al in korte tijd meer dan 250 woorden en zinnen die geen live zoekresultaten gevonden.

Op dit moment is er geen manier om de verboden woorden te omzeilen, ook het uitschakelen van de SafeSearch filter helpt in dit geval niet. Zoals eerder gezegd zou het een goede optie zijn als deze blacklist uitgeschakeld kan worden zodat degene die dat willen Google Instant volledig zonder beperkingen kunnen gebruiken.

Lees meer over: , ,