Google Instant op de iPhone

Eind vorige maand doken er berichten op van mensen dat ze Google Instant zagen op hun Android telefoon. Google is inmiddels verder gegaan met het uitrollen van de mobiele versie van Instant Search en de functionaliteit is nu ook te zien op de iPhone en de iPod. Op de homepage van de zoekmachine staat in dat geval een vermelding dat Instant (beta) is uitgeschakeld.

Na het inschakelen werkt dit op een vergelijkbare manier als op je computer echter komen de zoekresultaten niet zo goed in beeld als je bovenin het scherm de suggesties hebt staan en onderin het toestenbord. Dit is goed te zien in de screenshots hieronder.

Als je het toestel draait dan zijn er helemaal geen zoekresultaten meer in beeld zoals in de tweede screenshot te zien is. Instant Search voegt in dat geval dus niet echt iets toe. Overigens is het wel mogelijk om de suggesties die Google onder het zoekveld toont geheel uit te schakelen alleen is het probleem in dat geval dat Instant niet meer werkt.

Google Instant mobiel werkt het beste op 3G en WiFi netwerken, voorlopig alleen op Google.com. Uitschakelen kan altijd op de homepage door op 'Turn off' te drukken. In de komende maanden zullen andere lokale versies van de mobiele zoekmachine uitgebreid worden met Instant Search en tevens volgt ondersteuning voor andere telefoons.