Google Instant not working (Google Trends)

Gebruikers in de Verenigde Staten hebben schijnbaar al de nodige problemen met Google Instant dat gisteravond door Google werd gelanceerd. Kijkend naar Google Trends dan staat de zoekopdracht 'Google instant not working' inmiddels in de top 10 hot searches. Google geeft aan dat de meeste problemen kunnen worden opgelost door de cache van de browser leeg te maken en de cookies te verwijderen. In dat geval probeer eerst de cache te legen en als dit niet helpt verwijder dan alsnog de cookies.

Verder is het vereist dat de juiste browser wordt gebruikt. Instant Search werkt alleen in modernere browsers als Google Chrome, Firefox, Safari en Internet Explorer 8. IE 6 en 7 voldoen niet aan de eisen, als je google.com/instant/ opent verschijnt de melding 'Google Instant is not available for your web browser. Please upgrade to the latest version of a modern browser to use Google Instant.'. Browser Opera wordt niet ondersteund, er verschijnt dan een melding om een van de net genoemde browsers te gebruiken.

Blijven de problemen dan kan Google Instant altijd eenvoudig uitgeschakeld worden via de link rechts naast het zoekveld of via de instellingen die te bereiken zijn door bovenin naar Settings te gaan en op Search settings te klikken.

Lees meer over: , ,