Google Instant duikt op in Google Chrome

Vorige week woensdag werd Google Instant gelanceerd en een logische aanvulling hierop is een implementatie van Instant Search in browser Google Chrome. In recente developer versies van de browser en in de Chrome Canary build is nu Google Instant te zien en te gebruiken. Instant Search wordt niet standaard geactiveerd, hiervoor moet je aan de snelkoppeling van de browser '--enable-match-preview' toevoegen. Dit doe je door met de rechtermuisknop op de snelkoppeling te klikken en te kiezen voor Eigenschappen. Achter doel voeg je dan '--enable-match-preview' toe.

Na het starten van de browser kun je in de adresbalk een zoekopdracht typen. Eronder worden dan in principe zoekresultaten getoond die live worden bijgewerkt zoals op Google.com. Als alternatief kan Google ook direct een website tonen die overeenkomt met de zoekopdracht, bijvoorbeeld als je begint met het typen van een URL zoals Wikipedia.nl.

We're sorry

In dit geval ging het testen van de functionaliteit in de browser niet helemaal goed. Na het proberen van diverse zoekopdrachten via de adresbalk verscheen de melding "We're sorry... ... but it appears your computer is sending automated requests." in beeld en zodoende konden er geen zoekresultaten meer getoond worden.