Instant binnenkort definitief in Google Chrome

Al een tijdje is er een experiment beschikbaar in de developer versie en canary versie van browser Google Chrome genaamd Instant, een implementatie van Instant Search in de browser. Het experiment kan geactiveerd worden door in de adresbalk about:labs te typen waarna er een overzicht volgt met beschikbare experimenten. Klik op Enable onder 'Instant' om de functie in te schakelen.

Het experiment is succesvol gebleken, in een recente Chromium build is Instant definitief doorgevoerd wat betekent dat de functie uiteindelijk defintief in de browser beschikbaar zal zijn. De functie is standaard echter niet ingeschakeld. Inschakelen kan door rechts bovenin te klikken op de moersleutel en in het menu te kiezen voor options. Onder het kopje 'Search:' kan Instant dan geactiveerd worden.

Na het inschakelen werkt Instant door in de adresbalk een zoekopdracht te typen. Eronder worden de zoekresultaten dan realtime bijgewerkt. Door het adres van een website te typen, bijvoorbeeld Facebook zal de desbetreffende website al in beeld komen.

Opvallend is ook dat net als bij Google Instant er bij bepaalde trefwoorden geen resultaten worden getoond. In dit geval blijft het venster dan geheel wit.