Google indexeert Flash nu beter

Vroeger was indexatie van Flash door zoekmachines altijd vrij problematisch maar tegenwoordig gaat dat steeds beter. Twee jaar geleden kondigde Google zelfs een samenwerking aan met Adobe om zodoende beter Flash te kunnen indexeren. De gebruikte technologie is sindsdien flink verbeterd.

In een bericht laat Google nu weten dat de Googlebot vrijwel elke tekst en elke link in een Flash bestand kan indexeren en tevens kan gebruiken om hiervan een snippet te genereren. Daarnaast kan Google nu beter websites herkennen en indexeren die gebruik maken van JavaScript om SWF content te embedden. Nu bestaan er een hoop Flash websites die zich bewust of onbewust niet bezig houden met indexatie door Google maar de zoekmachine wil deze sites in ieder geval wel kunnen indexeren.

Aanvullend op het indexeren van Flash. Nu toont Google previews van websites in de zoekresultaten maar in het geval van Flash gaat dit nog niet perfect. Daarom kan het goed zijn dat je in de preview in dat geval een puzzelstukje ziet staan op de plaats waar normaal gesproken Flash content wordt getoond. Google werkt hiervoor nog aan een oplossing.

Lees meer over: ,