Google in het teken van verkiezingen Frankrijk en Griekenland

Vandaag in Frankrijk en Griekenland staan op de homepage van de zoekmachine logo's vanwege verkiezingen in beide landen. In Frankrijk gaan de mensen vandaag naar de stembus om een nieuwe president te kiezen, de strijd gaat hier tussen de huidige president Nicolas Sarkozy en de socialistische kandidaat François Hollande.

Hollande, die Nederlandse voorouders heeft kreeg in de eerste ronde al meer steun dan Sarkozy en in de peilingen voor vandaag zou hij ook iets populairder zijn. Stemmen begon vanmorgen om 08:00 uur en vanavond na 20:00 uur worden de eerste uitslagen verwacht.

Google Doodle:

Griekenland

In Griekenland wordt vandaag een geheel nieuw parlement gekozen, de stembussen gingen hier iets eerder open (07:00 uur) en stemmen kan tot vanavond 19:00 uur. Een groot verschil met bijvoorbeeld Nederland is dat stemmen in Griekenland verplicht is.

Google Doodle:

Andere logo's

Overigens vinden er vandaag in Servië ook verkiezingen plaats voor zowel president als parlement maar Google heeft hier geen aangepast logo geplaatst. Meer doodles geplaatst door Google die in het teken stonden van politiek en verkiezingen bekijk je hier.

Alle logo's van Google sinds 1998 bekijk je hier in het overzicht: Google Doodles

Lees meer over: ,