Google implementeert zoeken naar hashtags en toont berichten van Google+

Google implementeert zoeken naar hashtags en toont berichten van Google+

Google heeft zoeken naar hashtags geïmplementeerd. In vooralsnog alleen de Amerikaanse en Canadese versie van de zoekmachine kan vanaf nu worden gezocht naar hashtags. Door bijvoorbeeld te zoeken naar de hashtag #Google verschijnt er rechts naast de zoekresultaten een nieuw blok in beeld met een aantal relevante berichten die allen afkomstig zijn van Google+. Het gaat dan alleen om berichten die publiekelijk beschikbaar zijn en daarnaast berichten die met je zijn gedeeld als gebruiker van het sociale netwerk.

Er worden automatisch nieuwe berichten in het blok getoond al kan er ook handmatig door de berichten worden gebladerd middels de pijlen naast de hashtag die bovenaan in het blok staat. Het klikken op de hashtag bovenaan zorgt voor een zoekopdracht op Google+.

Het is niet mogelijk om een bericht te waarderen of om direct een reactie te plaatsen, het is ook niet mogelijk om door te klikken naar de detailpagina van een bericht. Het klikken op een bericht opent een nieuwe zoekopdracht op Google+ met de betreffende hashtag, er kan wel geklikt worden op de naam van de gebruiker of van de pagina om het profiel te openen. Eventuele links toegevoegd aan het bericht kunnen wel direct worden geopend.

Twitter en Facebook

Hoewel het voornamelijk om resultaten afkomstig van Google+ gaat heeft het bedrijf opvallend genoeg ook in het klein links toegevoegd naar andere sociale netwerken die hashtags ondersteunen zoals Twitter en Facebook. Onderaan het blok met de berichten van Google+ staan de links naar andere sociale netwerken, het klikken op een link opent een nieuwe zoekopdracht op het betreffende sociale netwerk. Er worden verder geen berichten van deze sociale netwerken getoond in het blok rechts naast de zoekresultaten.

Het is nog niet duidelijk wanneer de feature naar Google.nl zal gaan komen.

google_search_hashtags