Google Hotpot

Google Hotpot is een nieuw product waarmee het bedrijf lokale aanbevelingen gaat geven. Met Hotpot moeten lokale zoekresultaten voor bepaalde plaatsen persoonlijker, relevanter en betrouwbaarder worden met als basis Google Places, adviezen van vrienden en je eigen aanbevelingen.

Om zelf reviews te gaan plaatsen voer je als eerste een Google Places nickname in op de homepage (alleen Engels vooralsnog) die wordt gekoppeld aan je Google account en te zien is zodra je reviews hebt plaatst. Deze nickname kan later nog aangepast worden.

Na het uitvoeren van een zoekopdracht, bijvoorbeeld 'Restaurants' komen de resultaten in beeld. Elk resultaat kan opgeslagen of verwijderd worden. Bovenin zie je het aantal reviews die je hebt geplaatst en aan de linkerkant is een geschiedenis terug te halen evenals opgeslagen locaties plus een overzicht van je vrienden.

In de zoekresultaten zijn aanbevolen plaatsen terug te zien door rechts op 'Places' te klikken en vervolgens eronder te filteren op 'Friends only' of 'Just for you'.

Lees meer over: ,