Google helpt met uitrekenen fooi (Tip Calculator)

Google helpt met uitrekenen fooi (Tip Calculator)

Het is hier in Nederland niet altijd gebruikelijk maar in andere landen waaronder in de Verenigde Staten wel, het geven van fooi aan bijvoorbeeld obers in een restaurant.

Vaak verdienen horecamedewerkers het minimumloon en zijn ze erg afhankelijk van de fooien die worden gegeven gedurende de dag. Doorgaans is de regel in de Verenigde Staten dat de fooi 15 procent tot 20 procent is van het bestede bedrag. Om nu snel uit te rekenen hoe hoog een fooi zou moeten zijn heeft Google een Tip Calculator toegevoegd aan de zoekmachine. Na het zoeken op 'Tip Calculator' zal er een blok bovenaan de pagina met zoekresultaten verschijnen waarmee een fooi snel uitgerekend kan worden.

Je vult als eerste het bedrag in van de rekening, eronder kies je dan het percentage (standaard ingesteld op 15 procent) en als laatste stel je eventueel het aantal personen in (standaard ingesteld op 1). Je ziet dan direct de hoogte van de fooi aan de rechterkant verschijnen plus het totaalbedrag inclusief fooi. Het is helaas nog zo dat deze Tip Calculator alleen werkt in de Amerikaanse versie van de zoekmachine van Google.

fooi_calculator_google

Lees meer over: ,