Google heeft nieuw algoritme Hummingbird doorgevoerd

Google heeft nieuw algoritme Hummingbird doorgevoerd

Vanwege de vijftiende verjaardag van Google organiseerde het bedrijf een bijeenkomst in de garage waar het ooit allemaal begon. Deze garage was toen eigendom van Susan Wojcicki en werd in 2006 gekocht door Google, het bedrijf is sindsdien eigenaar van de garage waarvan hierboven een foto. Wojcicki is overigens nog altijd in dienst van Google.

Gisteren liet Google nog weten het kunnen zoeken naar hashtags te hebben toegevoegd en recent werd een nieuw navigatiemenu aangekondigd evenals een aangepast logo.

Hummingbird

De bijeenkomst draaide om een aantal nieuwe features voor de zoekmachine waaronder een geheel nieuw algoritme genaamd Hummingbird grotendeels gericht op het verwerken van complexe zoekopdrachten. Dit nieuwe algoritme is inmiddels ongeveer een maand in gebruik en heeft effect op 90 procent van alle zoekopdrachten zo geeft Amit Singhal van het bedrijf aan. Het betreft de grootste update sinds het bedrijf is overgestapt op 'Caffeine' een aantal jaar geleden, meer details over het nieuwe algoritme wilde Google niet kwijt.

Kenniskaart

Dan de Kenniskaart oftewel de Knowledge Graph waarmee Google antwoorden en informatie probeert te geven op bepaalde vragen op de pagina met zoekresultaten. De Kenniskaart is nu door Google uitgebreid met de mogelijkheid om te filteren, zo kun je bijvoorbeeld indien je naar bepaalde kunstenaars zoekt daarna filteren op genre. Naast de nieuwe filters is de mogelijkheid om bepaalde dingen met elkaar te vergelijken toegevoegd.

google_kenniskaart_features

Mobiel

Google heeft een nieuwe layout doorgevoerd voor de mobiele zoekmachine zelf evenals voor advertenties. Het gaat om de welbekende kaartenlayout van Google Now zoals al gebruikt in diverse andere producten zoals Google+. Recent werd deze nieuwe mobieele layout al eens gespot. In het geval van de onderstaande screenshot wordt informatie over Neil Armstrong in een blok getoond met de zoekresultaten eronder in een nieuw blok.

google_mobiel_2013

Google Search voor iOS

Als laatste heeft Google een update aangekondigd voor Google Search voor iOS. De update zorgt dat notificaties nu op alle apparaten kunnen worden getoond. Indien je bijvoorbeeld een reminder instelt op een Nexus 7 tablet dat je olijfolie moet kopen dan zal er direct door de app een melding worden getoond op je iPhone zodra je de winkel binnenloopt. Google Search voor iOS kan hier worden gedownload in de App Store.

google_ios_app_notificaties

Lees meer over: , ,