Google+ heeft meer dan 10 miljoen gebruikers

CEO Larry Page heeft tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers bevestigd dat Google+ nu meer dan 10 miljoen gebruikers heeft, slechts enkele weken na lancering. "I'm super excited about the amazing response to Google+ which lets you share just like in real life." aldus Page. Aanvullend hierop liet Page weten dat deze gebruikers meer dan een miljard items per dag delen en ontvangen.

Larry Page is uiteraard zelf ook te vinden op het sociale netwerk. Uit statistieken van Social Statistics blijkt dat de CEO momenteel de op één na populairste gebruiker is. Degene die op de eerste plaats staat is de oprichter van Facebook, Mark Zuckerberg.

Aanmelden

Vooralsnog is aanmelden voor het sociale netwerk nog steeds alleen mogelijk op basis van een uitnodiging en dit zal voorlopig nog even zo blijven. Eerder waren er al berichten dat Google+ mogelijk op, of voor 31 juli beschikbaar zou gaan komen voor iedereen.

Andere statistieken

Verder maakte Page bekend dat er op de +1 knop die achter elk zoekresultaat staat maar tegenwoordig ook is te vinden op vele websites dagelijks meer dan 2.3 miljard keer geklikt wordt. Sinds enkele maanden is de knop beschikbaar op Google.com en sinds eind vorige maand is de knop ook te zien op Google.nl.

Dat was nog niet alles wat Page bekend maakte. Het gaat namelijk ook erg goed met browser Google Chrome en Android. Chrome is de snelstgroeiende browser op dit moment en deze wordt nu wereldwijd door meer dan 160 miljoen mensen gebruikt.

Wat betreft Android worden er dagelijks 550.000 nieuwe toestellen geactiveerd en in totaal zijn er 130 miljoen apparaten met het mobiele besturingssysteem.