Google heeft auto’s toegevoegd aan de Kenniskaart

Google heeft auto’s toegevoegd aan de Kenniskaart

De Kenniskaart (Knowledge Graph) van Google is uitgebreid met informatie over een hoop verschillende automodellen. De Kenniskaart is sinds eind juni dit jaar beschikbaar in Nederland maar al veel langer in de Amerikaanse versie van de zoekmachine. Met het toevoegen van informatie over auto's moet je als gebruiker eenvoudiger de juiste informatie weten te vinden indien je het plan hebt om een andere auto aan te schaffen.

Al langer bestaat overigens Google Cars, een aparte zoekmachine om auto's te zoeken.

Zoek je bijvoorbeeld naar een Audi TT dan zal Google aan de rechterkant naast de zoekresultaten een blok plaatsen met informatie, in sommige gevallen zal de informatie middels een pijl eerst uitgeklapt moeten worden. Google zal dan automatisch het nieuwste model tonen met eronder de Manufacturer Suggested Retail Price, Miles Per Gallon en tevens worden eerdere modellen getoond. Eronder worden enkele andere modellen van Audi getoond. Het kan ook gebeuren dat er auto's van andere merken worden getoond.

google_cars_audi_tt

Na het klikken op een auto onder 'People also search for' zal er een nieuwe zoekopdracht worden uitgevoerd met een boven de zoekresultaten een carousel met diverse modellen.

google_cars_audi_tt_2

De informatie over auto's is in eerste instantie alleen beschikbaar voor gebruikers van de zoekmachine in de Verenigde Staten, het zal naar verwachting nog even duren voordat de informatie over auto's in de Nederlandse zoekmachine beschikbaar zal gaan komen.

Lees meer over: ,