Google Hangouts voor Android nu met ondersteuning voor sms

Google Hangouts voor Android nu met ondersteuning voor sms

Google heeft Google Hangouts voor Android voorzien van ondersteuning voor sms zoals recent al bleek uit uitgelekte screenshots. Dankzij deze toevoeging hoeft er dus niet langer geschakeld te worden tussen Hangouts en de app om berichten te ontvangen en te verzenden maar kan dit alles gedaan worden met Google Hangouts. Om het verschil aan te duiden tussen een sms en een chatbericht zullen sms-berichten worden voorzien van een klein labeltje. Naast sms is er ondersteuning toegevoegd voor het delen van een locatie inclusief een kaart van Google Maps en worden gedeelde GIF animaties nu afgespeeld.

google_hangouts_sms

Hangouts On Air

Er zijn nog een aantal updates betreffende Google Hangouts. Google heeft de mogelijkheid toegevoegd om Hangouts On Air van te voren in te plannen en te promoten met behulp van een speciale pagina. De pagina is vergelijkbaar met een evenement waar berichten op geplaatst kunnen worden, verder knoppen om aan te geven of je als gebruiker van plan bent om te gaan kijken naar de sessie. Met de feature Control Room kun je een gesprek leiden door de microfoons van gebruikers in en uit te schakelen.

hangoutsonair_pagina

hangoutsonair_control_room

Videobellen

Als laatste zijn er nog enkele updates betreffende het videobellen, het beeld zal nu standaard beeldvullend worden getoond op zowel desktop als mobiel. Daarnaast kan de belichting automatisch worden aangepast waar nodig. Deze features komen binnen een aantal dagen beschikbaar evenals de nieuwe versie van Google Hangouts voor Android. De updates voor Hangouts On Air worden in de komende weken uitgerold door Google.

hangouts_belichting_1

hangouts_belichting_2