Google+ Hangouts On Air volledig scherm

Google+Google heeft een kleine update doorgevoerd betreffende Hangouts On Air. Voorheen was het zo dat als je zelf een Hangout wilde starten er geen mogelijkheid was om het beeld uit te vergroten tot volledig scherm. Met een enkele deelnemer aan een Hangout On Air kreeg je dan wel een groter scherm zoals hieronder in de screenshot is te zien met een klein schermpje eronder. Een veelgevraagde feature was om het scherm uit te kunnen vergroten en het team van Google+ heeft dit nu toegevoegd als standaard.

Een Hangout met een enkele deelnemer kan bijvoorbeeld leuk zijn voor bands die zo een live optreden kunnen geven en naderhand het optreden kunnen plaatsen op YouTube.

Indien er meerdere deelnemers aan de Hangout On Air zijn dan kan het uitvergroten tot volledig scherm eventueel ook met behulp van de eerder besproken Cameraman applicatie. Cameraman voor Hangouts On Air bestaat sinds juli vorig jaar waarmee een uitzending professioneler gemaakt kan worden. Zo bepaal je zelf wanneer bepaalde mensen in beeld komen en wanneer niet en door alle deelnemers te verbergen zal het scherm uitvergroten. In de screenshot links de oude situatie en rechts de nieuwe situatie.

hangouts_on_air_full_screen

Lees meer over: ,