Google+ Hangouts On Air nu voor alle gebruikers beschikbaar

Begin mei kondigde Google aan Hangouts on Air binnen Google+ uit te gaan te rollen naar alle gebruikers van het sociale netwerk. Met deze functionaliteit is het mogelijk om een hangout live te streamen op je eigen Google+ profiel en op je YouTube-kanaal, in dat geval kunnen naast de deelnemers van de sessie ook andere gebruikers meekijken.

Matthew Leske, van het Google+ team heeft nu laten weten dat de functionaliteit nu is uitgerold naar alle gebruikers van 18 jaar en ouder die ook beschikken over een YouTube account, het gaat dan wel om accounts die nog geen waarschuwingen hebben gehad.

Om een sessie live te streamen start je een Hangout zoals je gebruikelijk zou doen. In de popup die dan opent vink de optie 'Hangouts On Air inschakelen' aan. Klik daarna op de knop Start Hangout. Om de livestream te starten klik daarna rechtsboven op de rode knop 'Uitzending starten'. Eventueel staat er naast deze knop ook een optie om de Hangout in te voegen op een website zodat bezoekers van deze website ook live mee kunnen kijken.

Zoals gezegd is de uitzending ook te volgen op YouTube, in het geval dat de Hangout publiekelijk is wordt na de uitzending direct op dezelfde locatie de video geplaatst.

Lees meer over: ,