Google+ Hangouts On Air in de komende weken

Begin vorige maand werd het al aangekondigd en nu is het moment dan eindelijk daar, Hangouts on Air komt in de komende weken beschikbaar voor alle gebruikers van Google+. Met deze functionaliteit is het mogelijk om een hangout live te streamen, in dat geval kunnen naast de maximaal 10 gebruikers die deelnemen aan de sessie ook andere gebruikers gewoon meekijken. Getoond wordt ook hoeveel gebruikers dit doen.

Een hangout wordt daarnaast ook opgenomen en zodra afgelopen wordt de gehele sessie geüpload naar YouTube en gekoppeld aan het bijbehorende bericht op het sociale netwerk. Zodoende kan achteraf de hangout nog eens teruggekeken worden. Hangouts on Air bestond al langer maar was tot op heden beperkt beschikbaar en werd voornamelijk gebruikt door beroemdheden waaronder David Beckham en Tyra Banks.

Live streamen

Een sessie live streamen kan door via de normale weg een hangout te starten, in de popup die vervolgens wordt geopend kan onder het veld waar een naam voor de hangout kan worden ingevoerd dan de optie Hangouts on Air worden aangevinkt.

Hangouts bekijken

Om nu te bekijken welke Hangouts je als gebruiker kunt volgen ga je naar Google+ en klik hier links op Hangouts. Onder het kopje 'Hangouts om te bekijken' staat dan een overzicht van alle live sessies, na klikken op een hangout word je doorgestuurd naar YouTube.

Lees meer over: ,