Google+ Hangout functionaliteit voor het eerst op externe website

Een groot pluspunt van Google+ is de Hangout functionaliteit en nu het sociale netwerk een jaartje oud is komt daar het moment dat deze functionaliteit voor het eerst buiten Google+ zal worden gebruikt. Google is een samenwerking aangegaan met de National Football League om Google+ Hangouts toe te voegen aan de website NFL.com.

Fans kunnen op deze manier eenvoudig een hangout starten binnen het Fantasy football gedeelte op de website, een Google+ account is hiervoor uiteraard wel vereist. Normaal gesproken kunnen er maximaal 10 gebruikers deelnemen aan een Hangout op het sociale netwerk maar in dit geval is het maximale aantal deelnemers verhoogt naar 12.

Het insluiten van de functionaliteit buiten het sociale netwerk zelf is nu nog een kleine stap beperkt tot een enkele website maar dit zou goed het begin kunnen zijn van iets groters in de toekomst. Niet alleen als Google meer samenwerkingen start met andere websites maar mogelijk komt het moment ook dat iedere site deze functionaliteit kan toevoegen.

Lees meer over: ,