Google Handschrift: Schrijf een zoekopdracht met je vinger

Google heeft een nieuwe feature uitgerold binnen de mobiele versie van de zoekmachine genaamd Handschrift. Na het inschakelen van de feature kun je op een mobiele telefoon of op een tablet eenvoudig met je vinger een zoekopdracht schrijven op het scherm, Google zal dan proberen hetgeen wat je geschreven hebt te herkennen en invoeren in het zoekveld. Het idee achter de feature is dat het niet altijd makkelijk is om het toetsenbord op een telefoon of tablet te gebruiken, bijvoorbeeld als je onderweg bent.

Inschakelen

Het inschakelen van de feature die ook beschikbaar is binnen de Nederlandse versie van de zoekmachine kan door naar de instellingen van Google te gaan via de link onderaan op de homepage. Zoek op de pagina die opent dan Handschrift op en druk op Inschakelen. Druk daarna op de blauwe knop Opslaan en ga terug naar de homepage, mocht hier de feature nog niet direct onderin beeld komen dan ververs even de mobiele homepage.

Je kunt dan beginnen met het schrijven van een zoekopdracht, Google zet dan de handgeschreven tekst om naar letters in het zoekveld en op basis daarvan worden er zoals gebruikelijk suggesties getoond zodat je snel een zoekopdracht uit kunt voeren. Google geeft aan dat de nieuwe feature het beste werk op apparaten met Android 4.0 of hoger of iPhones en iPads met iOS 5 of hoger. Hieronder in de video een demonstratie, als tip geeft Google nog om blokletters te gebruiken en geen doorlopend schrift.

Lees meer over: ,