Google gooit Digg.com per ongeluk uit de index, inmiddels opgelost

Was Digg.com vorige week nog in het nieuws vanwege de aankondiging over een alternatief product voor Google Reader is de website deze week in het nieuws vanwege een hele andere reden. Matt Sawyer van het bedrijf Datadial uit het Verenigd Koninkrijk ontdekte vandaag dat de website in zijn geheel niet meer bestond in de index van Google. Geen enkele pagina van Digg.com was te vinden zoals te zien is in de onderstaande screenshot. Met de zoekopdracht site:site.nl kan bekeken welke pagina's van een website zijn geïndexeerd. Gewoon zoeken naar Digg leverde eveneens geen zoekresultaten op.

digg

Al snel nadat het nieuws naar buiten kwam werd er druk gespeculeerd over de reden waarom Digg niet langer in de zoekresultaten van Google was te zien. Er werd gedacht aan een penalty gerelateerd aan de Penguin updates en er werd zelfs gedacht dat het mogelijk met Google Reader te maken had. Inmiddels is duidelijk dat het simpelweg om een 'foutje' ging en niets te maken had met Google Reader. Op de website stond een spam link en het webspam team van Google wilde actie ondernemen en haalde per ongeluk de gehele site uit de index. Digg is inmiddels weer helemaal terug in de index.

Het verwijderen van een grote website is een aardige fout maar valt in het niet met het incidentje in 2009 toen Google het gehele internet per ongeluk als spam markeerde.

Lees meer over: , ,