Google Glass zal worden geproduceerd in de Verenigde Staten

Project Glass LogoDe nieuwe bril van Google zal waarschijnlijk in de Verenigde Staten worden geproduceerd zo weet the Financial Times te melden. Eerder was het ook de bedoeling dat de Nexus Q geproduceerd zou gaan worden in de Verenigde Staten.

De productie van de bril zal worden gedaan door het Taiwanese Foxconn, hetzelfde bedrijf verantwoordelijk voor de productie van de iPhone van Apple. Dit moet volgens bronnen bekend met de plannen van het bedrijf gaan gebeuren in Santa Clara in Californië. Het is voor Google praktisch om de productie in de buurt te houden van het hoofdkantoor vanwege het relatief kleine aantal, de hoge kosten en de complexiteit van de eerste productieronde. Tevens kan Google zo op het laatste moment wijzigingen doorvoeren.

Deze week liet Google weten winnaars uitgekozen te hebben om de nieuwe bril te gaan testen. Geïnteresseerden die de bril graag wilde testen konden tot 27 februari een idee voor het gebruik van de bril doorgeven via Google+ of Twitter middels hashtag ifihadglass.

Lees meer over: ,