Google Glass-gestuurde loopband

Producent van fitnessapparatuur en wellnessconcepten Technogym heeft afgelopen week op de Consumer Electronics Show in Las Vegas (CES 2014) de allereerste Google Glass-gestuurde loopband gepresenteerd. Gebruikers van Google Glass kunnen met behulp van de bril van Google realtime communiceren met de nieuwe loopband van het bedrijf.

Google Glass-dragers reguleren de snelheid van de loopband met spraakopdrachten. Tijdens de training kunnen zij via een webcam eventueel communiceren met een personal trainer of met vrienden. De bril van Google toont actuele trainingsgegevens, zoals bijvoorbeeld snelheid, afstand en tijdsduur. Het bedrijf geeft aan te verwachten dat de nieuwe Google Glass-gestuurde loopband ontwikkelaars van apps voor de bril van Google zal inspireren om nieuwe technologische mogelijkheden van fitnessapparaten te benutten.

De loopband met Google Glass-integratie is ontwikkeld op het eerste Android 4.0 open API platform voor cardio trainingsapparaten. Dit platform, met de naam UNITY, is door Technogym ontwikkeld om een zo volledig mogelijk persoonlijke trainingservaring te bieden. Via een touchscreen op de apparaten loggen gebruikers in op een persoonlijk account, waar zij inzicht hebben in hun trainingsprogramma’s en resultaten en eigen apps beheren.

Gebruikers kunnen de apps downloaden in de Technogym App Store, een plaats voor fitness, wellness en lifestyle apps. UNITY kan al gekoppeld worden aan sociale netwerken en aan veelgebruikte fitness en lifestyle tracking apps, zoals MapMyFitness en RunKeeper.

Lees meer over: , ,