Google Glass: Foto maken door te knipogen

Google Glass: Foto maken door te knipogen

Met de laatste softwareupdate voor Google Glass kunnen gebruikers van de bril een foto maken door simpelweg te knipogen. Eerder dit jaar bleek al uit de broncode van de app MyGlass voor Android dat Google bezig was met de ontwikkeling van deze feature.

Het maken van een foto door te knipogen is nog wel experimenteel zo geeft het bedrijf aan maar gaat wel sneller dan een foto maken door op de knop te drukken en sneller dan het uitspreken van een commando. Het maken van een foto op deze manier werkt ook als het display uitgeschakeld is. Degene met een bril van Google die de nieuwe feature graag willen uittesten moeten wel over een exemplaar beschikken die na 28 oktober is geleverd.

Andere features

Met de update zijn er nog een aantal andere features toegevoegd. Als eerste is dat het kunnen vergrendelen van de bril om zo te voorkomen dat na het afzetten van het apparaat anderen deze kunnen gebruiken. Na het configureren van de beveiliging zal het vergrendelscherm direct geactiveerd worden na het uitschakelen en afzetten van de bril.

google_glass_vergrendelscherm

Dan is Hangouts toegevoegd om chats en foto's te kunnen ontvangen en te kunnen versturen en tevens is videobellen mogelijk. Het versturen van berichten kan naar alle contactpersonen met Hangouts. Aanvullend is een feature toegevoegd om video's te kunnen uploaden naar YouTube. Zodra een video wordt geüpload kan er ingesteld worden of de video privé of openbaar beschikbaar gemaakt moet worden. Er zijn twee nieuwe commando's toegevoegd, zo kan er bijvoorbeeld gevraagd worden aan de bril wat de afstand is tot een bepaalde locatie. De standaard handtekening voor SMS-berichten is weggehaald en Google Music om muziek te kunnen luisteren is toegevoegd aan de bril.

Als laatste zijn er nog drie andere apps toegevoegd voor alle gebruikers van de Google-bril, Wall Street Journal, Weather Alert en Winkfeed. Met Winkfeed kun je op de hoogte blijven van de laatste berichten afkomstig van diverse nieuwswebsites en RSS-feeds.